Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Rozprávkové Bali. Raj dovolenkárov a peklo detí
Zdielať na

Rozprávkové Bali. Raj dovolenkárov a peklo detí

BALI / Raj pre turistov, ale peklo pre deti a dospievajúcich. Rozprávkový ostrov Bali je vyhľadávanou turistickou destináciou najmä pre svoje čarokrásne pláže a atmosféru. Chodia tam ale aj tí, ktorí menia tamojším deťom život na peklo. Ostrov sa stal rajom pre pedofilov, ktorých nebrzdia ani zákony. Tie sú totiž veľmi benevolentné.

Turisti, ktorí si neprišli užiť atmosféru a nádheru prostredia, ale ich cieľom sa stalo zneužívanie a ubližovanie, číhajú z každej strany.

"Číslo stále rastie. Prípadov, v ktorých figurujú sexuálne útoky a zneužívanie sa od roku 2011 len množia. Bali sa stalo rajom pre pedofilov, viete si to vôbec predstaviť?," konštatuje detská aktivistka Siti Sapurah.

Desiatky tisíc zneužitých detí

Len odhad hovorí o 40 až 70 tisícoch zneužitých detí. V realite môžu byť tie čísla ale vyššie. Aktivisti tvrdia, že 90 percent sexuálnych útokov nikdy nenahlásili. Najohrozenejšie sú deti v obľúbených letoviskách na Bali, Lomboku a Batame.

"Potrebujeme, aby strážcovia poriadku boli proaktívni. Zneužívanie rodiny nehlásia, pretože je to pre nich hanba a tak je väčšina prípadov zamlčaná, čo násilníkom len nahráva," dodáva manažér krízových centier Anto Sudaryanto.

Desivé čísla už prinútili k aktivite aj políciu a úrady. Tie začali vytvárať krízové centrá pre deti. Tých je ale len pätnásť. Rozbehli sa aj súdy. Aktuálne pred spravodlivosť postavili muža z Austrálie, ktorý čelí obžalobám z vyše 11 znásilnení maloletých.

Súvisiace články