Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Rozhádzané škrupiny a mŕtve sliepky. Jozef obviňuje susedov z mágie
Zdielať na

Rozhádzané škrupiny a mŕtve sliepky. Jozef obviňuje susedov z mágie

HUMENNÉ / Jozef z Nižných Ladičkoviec v okrese Humenné obvinil svojich susedov z mágie. Tvrdí, že v záhrade našiel rozhádzané škrupiny od vajec a aj mŕtvu sliepku. Na zastavenie kliatby zavolal kňaza a na susedov políciu. Rodina z vedľajšieho domu sa ale bráni. Hovoria, že poľovník Jozef sa im vyhrážal, že ich všetkých vystrieľa.

"Škrupiny máme po záhradke, robia bosoráctva. Človek nemá čo robiť, tak robí čáry-máry, no a potom je plná záhradka somarín," sťažuje sa Jozef.

Helena z vedľajšieho domu ale tvrdí, že ataky prišli práve od Jozefa. "Dotklo sa ma, že nadával na mňa aj moju dcéru," hovorí.

"Vzadu som našiel prehodenú kuru. A skadiaľ? Letela s divými husami a spadla do našej záhrady?" pýta sa Jozef.

Obidve rodiny sa zhodli na tom, že problémy medzi sebou majú už roky. Navzájom na seba zavolali políciu.

"Políca prijala v danej veci oznámenie aj tento, aj minulý týždeň," potvrdil prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Obviňujú sa navzájom

V Heleninom dome bývajú dve generácie. Žena sa teraz bojí o svojich najbližších. "Vyhrážal sa manželovi, že ho zastrelí, že nás všetkých vystrieľa," tvrdí Helena.

Jozef to ale odmieta. "Som poľovník, som držiteľ poľovnej zbrane. Ani by som na niečo také nepomyslel, nie to ešte povedať," tvrdí.

Je presvedčený, že to, čo sa u neho na záhrade deje, sú čary. "Je to mágia. Počul som od určitých ľudí, že oni s tým vedia robiť," hovorí.

Jozef a jeho manželka hovoria, že sa boja hlavne o deti. Práve preto vyskúšali všetky možné opatrenia. "Mali sme tu kňaza, posvätili sme si dom, posvätili sme si dvor, modlíme sa. Myslím, že boh by nás mal ochrániť," hovorí žena.

Budú bojovať ďalej

K veci sa vyjadrila aj Koferencia biskupov Slovenska prostredníctvom svojho hovorcu Martina Kramaru. Ten navrhuje urobiť si dobrú svätú spoveď, chodiť v nedeľu na svätú omšu a sväté prijímanie.

Zároveň Konferencia odporúča nájsť spoločnú reč. Každá z rodín je ale odhodlaná sa brániť.

"Odporúčal by som, napriek všetkému, pokúsiť sa o zmierenie a vzájomné odpustenie s tými, s ktorými sme sa dostali do konfliktu,"
povedal.

Rodiny majú ale iné plány. "Teraz budeme pokračovať. Súdnou cestou to ide alebo cez trestné oznámenie," potvrdila Helena.

Neváha ani Jozef. "Ja podám trestné oznámenie za krivé obvinenie," vyhlásil.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články