Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Exorcisti vyháňali diabla, pretože môže za všetko zlo
Zdielať na

Exorcisti vyháňali diabla, pretože môže za všetko zlo

MEXIKO CITY / Tím skúsených exorcistov sa v tajnosti pokúsil vyhnať diabla z Mexika. K tomuto kroku pristúpili miestni katolícki kňazi, potom ako sám pápež Frantošek vyhlásil, že diabol trestá ľudí v ich krajine za všetko zlo a násilie, ktoré spôsobili.

Mexickí kňazi bojujú proti Satanovi. Vykonali takzvané Magno exorcismo - veľké vyháňanie diabla.

Zastaviť zlo

Týmto spôsobom sa pokúšajú zastaviť zlo, ktoré zmieta ich krajinu. Cítia, že ľudia sú posadnutí diablom a musia zakročiť.

"Modlitba netrvala dlhšie ako dvadsať minút. Nešlo o nič viac než o požehnanie ľuďom tejto krajiny," uviedol arcibiskup z mesteška San Luis Potosí Jesus Carlos Cabrera.

Vojna drogových kartelov

Dôvodmi, prečo kňazi na čele so španielskym démonológom Forteom zorganizovali stretnutie skúsených exorcistov sú drogy, vraždy a násilie. Za posledných desať rokov vo vojne s drogovými kartelmi zomrelo viac ako stotisíc ľudí.

"Všetci, ktorí sa na tom zúčastnili cítili prítomnosť Boha," tvrdí kňaz Antonio Torres. O diablovi hovorieva aj pápež František. Práve jeho vyhlásenia o tom, že diabol trestá Mexiko privolali do krajiny skúsených exorcistov, ktorých činnosť rešpektuje aj  Vatikán.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy