Jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Splnený sen detských pacientov z Kramárov: bar v nemocnici
Zdielať na

Splnený sen detských pacientov z Kramárov: bar v nemocnici

BRATISLAVA / Oddelenie onkológie Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave sa zmenilo na bar, kde robia vynikajúce nealkoholické nápoje. Splnili tak sen pacientke Ildikó, ktorá rada vtipkuje, že nechodí do nemocnice, ale do baru.

Nemocničná chodba sa zmenila na koktailový bar. Len pre Ildikó.

"Napriek svojmu ťažkému zdravotnému stavu, má veľmi dobrý zmysel pre humor. Opakovane vyzýva lekárov, sestričky i psychológov, aby sme si zašli do baru," vysvetľuje lekár Marek Pleško.

Neváhali

Personál sa rozhodol zmeniť jej vtip na skutočnosť. "Sme si spolu s našim psychológom povedali, že by bolo fajn zavolať skutočných barmanov. Napísal som súkromný mail asi dvadsiatke mojich známych a priateľov a už na druhý deň sa mi ozvali, že našli ochotných ľudí," dodáva Pleško.

"Povedal som mu, že hneď do toho pôjdem," hovorí barman Melo.

Obrovské prekvapenie

A tak keď Ildikó nemohla ísť do baru, prišiel bar za ňou. "Do posledného momentu o tom nevedela, bolo to pre ňu prekvapením," dodáva Pleško.

Ildikó bola dojatá. V prvých momentoch nemala slov. "Som veľmi prekvapená. Ďakujem veľmi pekne," po chvíľke priznala pacientka.

Barman napokon potešil nielen mladú slečnu, ale celé oddelenie. "Akékoľvek rozptýlenie počas tejto náročnej hospitalizácie na našom oddelení pomáha nielen deťom, ale i rodičom a zdravotníckemu personálu," skonštatoval Pleško.

Nemocničná chodba sa zmenila na koktailový bar. Pacienti boli prekvapení a veľmi sa tešili. Pozrite si reportáž Barbory Jánošovej:

Zdielať na

Súvisiace články