Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Medzinárodné podujatie v Pezinku: Kone lákajú čoraz viac
Zdielať na

Medzinárodné podujatie v Pezinku: Kone lákajú čoraz viac

PEZINOK / Počas víkendu sa v Pezinku konalo medzinárodné podujatie jazdeckých pretekov, na ktorom sa darilo aj Slovákom. Diváci si mohli pozrieť jazdu či gymnastiku na koni, ale i parkúr, čiže skoky cez prekážky. Jazdcov a súťažiacich si prišli pozrieť ľudia z ďaleka i blízka.

Počas jazdeckých pretekov v Pezinku sa predviedlo vyše 350 koní z 15 krajín sveta.

Dve disciplíny

"Súťažilo sa v dvoch disciplínach - v parkúre i v krásnej voltíži," uviedla predsedníčka organizačného výboru Viera Obšitníková.

"Je to krásne, je to detský šport. Ľudia majú radi, keď sú deti úspešní atléti," ozrejmila predsedníčka voltížnej komisie Pavla Krauspe.

Prvenstvo vo voltíži

Počas víkendu získal ďalšie prvenstvo vo voltíži aj náš najúspešnejší súťažiaci - Adam Lukáč. Momentálne je na ôsmom mieste vo svetovom rebríčku.

SITA

"Stať sa najlepším chce venovať sa tomu naplno a cvičiť, cvičiť a cvičiť," priznáva víťaz Adam Lukáč.

Štyridsať rokov tréningu

Diváci si pozreli aj najlepších parkúrových jazdcov na Slovensku. "Každý šport je drina, aj tento. V tomto roky je to už 40 rokov, čo jazdím," hovorí najlepší parkúrový jazdec Juraj Hanulay.

Nielen Juraj Hanulay sa pýši titulom najlepší. "Moja kobylka vyhrala v tomto roku 15 štartov a verím, že o dva roky bude môj kôň do veľkého skákania," konštatuje.

V Pezinku sa stretli milovníci koní, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články