Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Bezcitní ľudia. Týrané psy skončili v útulku
Zdielať na

Bezcitní ľudia. Týrané psy skončili v útulku

V útulku v Novom Meste nad Váhom skončili hneď traja psíkovia, s ktorými sa osud, respektíve ich majitelia, nepekne zahrali. No zdá sa, že vďaka dobrým ľudom dostanú druhú šancu na dôstojný život.

Bengy bol kedysi hravý psík

Trojročný kríženec setra Bengy bol voľakedy živým a hravým šteniatkom, no dnes je z neho doslova troska. Počas života prišiel o oko a jeho psychika je tak narušená, že sa bojí čo i len postaviť na nohy. "Som ho videla jak tam leží v kaluži a blate a nehýbe sa a nereaguje. Vypadal byť veľmi pasívny," hovorí vedúca útulku Oľga Áčová.

S mimoriadnou ľudskou krutosťou mal dočinenia aj Rody. Celý život zrejme strávil uviazaný na krátkej reťazi v tmavej búde. "Má preukrutne dlhé nechty, ktoré neumožňovali normálnu chôdzu. Svrab po celom tele, vypadanú srsť. Jeho pôvodný majiteľ ho doniesol vo vreci, mal zviazané nohy...," hovorí Áčová.

Chce im nájsť super rodinu

Oľga Áčová spočiatku zvažovala podanie trestných oznámení pre podozrenie z týrania zvierat. Nakoniec sa však rozhodla venovať svoje úsilie zotaveniu týchto psíkov. "Nájsť im úplne super rodinu, aby dostali to, čo doteraz nemali," dodáva Áčová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy