Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Firma ponúka peniaze za vylihovanie
Zdielať na

Firma ponúka peniaze za vylihovanie

BRATISLAVA / Nenadrieť sa a zarobiť. Niečo podobné by chcel zažiť v práci zrejme každý. Podarí sa to však iba niektorým vyvoleným. Istá poľská firma z Wroclavy však zašla ešte ďalej a svojim zamestnancom ponúka peniaze za ležanie počas celého pracovného času. Háčik je v tom, že týmto spôsobom chce zvýšiť predaj pohrebných rakiev.

Šesť hodín denne, 5 dní v týždni, 35 eur na deň a k tomu voľné víkendy. Komu by sa také niečo za obyčajné vyvaľovanie nepáčilo? Na prvý pohľad to vyzerá ako práca snov, no za tieto peniaze si treba poležať v truhle, ktorá je umiestnená vo výklade.

Konzervatívna krajina

Vidno, že kreatívne nápady neobišli ani obchod so smrťou, no zdá sa, že majitelia poľského pohrebníctva tentoraz prestrelili. "Nemyslím si, že takáto forma reklamy pohrebnej služby by sa na Slovensku ujala, pretože sme dosť konzervatívna krajina," myslí si spolumajiteľ pohrebnej služby Tomáš Stríž.

O Poľsku však platí to isté a zvýšiť týmto spôsobom predaj truhiel zrejme nepomôže, skôr naopak. "Určite nie, ja osobne by som do takejto firmy nešiel vybavovať pohreb," pokračuje Stríž.

Obsluha majáka

Ani u nás však o netradičné pracovné ponuky nie je núdza. Napríklad pohodový džob pri vode. "Mali sme dokonca pozíciu obsluha majáka, kde je potrebné mávať, usmievať sa a byť kreatívny pri vypínaní majáka," informuje majiteľka pracovného portálu Ivana Molnárová.

Suverénne najväčší záujem však pritiahla pozícia baču, ktorá nie je práve stavaná pre kancelárske typy. Celkom nečakane, o toto miesto sa strhla nečakaná bitka.

"Zareagovali prekvapujúco aj manažéri, ktorí písali v motivačných listoch, akí sú vyhorení a majú plné zuby celého biznisu," tvrdí Molnárová.

Téme sa venuje redaktor Michal Rybanský:

Súvisiace články