Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kauza podvodného portálu zlavoty.sk: padlo prvé obvinenie
Zdielať na

Kauza podvodného portálu zlavoty.sk: padlo prvé obvinenie

BRATISLAVA / Kauza podvodného portálu zlavoty.sk spred troch rokov je stále živá. Policajné vyšetrovanie stále nie je uzavreté. Oklamaní ľudia vedia, že svoje peniaze už nikdy neuvidia. Žiadajú ale trest pre tých, ktorí ich okradli.

Polícia tvrdí, že na prípade stále pracuje, ale vyšetrovanie stále nie je na konci. Podľa dostupných informácií majú v rukách jedného muža.

"Polícia vzniesla obvinenie pre zločin podvodu štyridsaťjedenročnému Milanovi S. VO vyšetrovaní naďalej pokračujeme," uviedla hovorkyňa polície Karina Považanová.

Výhodné pobyty

Podvodníci cez portál zlavoty.sk ponúkali výhodné pobyty a dovolenky fiktívnej cestovnej kancelárie. Na stránke uverejnili fiktívne fotografie z iných zľavových portálov.

Potrebovali človek, ktorý to akože celé zastrešuje. V obchodnom registri našli profesionálneho fotografa. "Doteraz som nevedel, že sa niečo také dá. Založiť si webstránku a podnikať na meno iného človeka," povedal podvedený fotograf Karol.

Po medializácii prípadu v júli 2012 sa spustila lavína. Desiatky podvedených ľudí telefonovali do hotelov, v ktorých si pobyty kúpili. Kupóny boli však len bezcennými zdrapmi papiera.

 Po odvysielaní reportáže v júli 2012 sa spustila lavína. Desiatky podvedených ľudí okamžite telefonovali do hotelov, v ktorých si pobyty a dovolenky kúpili, ale kupóny, ktoré držali v rukách boli iba bezcenný zdrap papiera. "Na uvedenú webovú stránku sme neuverejňovali žiadny inzerát," potvrdila zástupkyňa jedného z hotelov.

Podvedená je aj žena, ktorá zaplatila za ubytovanie v Chorvátsku 600 eur. Hotel ale neexistuje. "Mali sme deti pripravené na dovolenku, my sme mali dovolenku. Moja sestra išla dokonca prvýkrát k moru," hovorí oklamaná klientka.

Dovolenku stopli deň pred odchodom. Na polícii podali trestné oznámenie a pripojilo sa k nim ďalších 45 ľudí, ktorí sa zmobilizovali cez sociálnu sieť. "Každý z poškodených mi dal splnomocnenie ešte pri vypĺňaní hromadného trestného oznámenia," uviedol právnik Miroslav Antolík.

Pozrite si priložené video:

Najčítanejšie správy