Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Žena nevedela o svojom tehotenstve, porodila šesťkilové dieťa
Zdielať na

Žena nevedela o svojom tehotenstve, porodila šesťkilové dieťa

TAMPA / Američanka z floridskej Tampy do ôsmeho mesiaca netušila, že je tehotná. Na svet však priviedla chlapca, ktorý je najťažším dieťaťom, aké sa kedy v miestnej pôrodnici narodilo. Malý novorodenec vážil dvakrát viac než priemerné bábätko.

Žena navštívila lekára po tom, čo veľmi pribrala a myslela si, že za tým stojí zdravotný problém. Vôbec netušila, že je už v 35. týždni tehotenstva.

Zostávalo jej málo času na to, aby sa pripravila na príchod ďalšieho člena rodiny. Malý Avery Denton vážil dvakrát viac ako priemerné novorodeniatko a to až 6,4 kilogramu, píše The Daily Mail.

Dve deti vážili normálne

Aj napriek tomu, že sa také veľké deti rodia cisárskym rezom, Maxxandra sa rozhodla pre prirodzený pôrod, ktorý napokon trval osemnásť hodín.

Pozrite si priložené video z nemocnice:

Nešlo o jej prvý pôrod. Doma má už päťročnú dcéru a ročného syna. Obe deti sa narodili s normálnou váhou.

Desať kilogramov lásky

Dieťa vážiace cez šesť kilogramov stále nepatrí medzi tie najväčšie. Indonézska matka priviedla na svet v roku 2009 bábätko vážiace 8,7 kilogramov.

V Guinnessovej knihe rekordov drží prvenstvo dieťa z Južnej Afriky, ktoré pri narodení vážilo desať kilogramov. Trpí však vzácnym Weaverovým syndrómom. Ide o genetické ochorenie.

Súvisiace články