Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Tehotná pacientka v kóme sa prebrala, keď porodila
Zdielať na
Zaujímavosti

Tehotná pacientka v kóme sa prebrala, keď porodila

Zdroj: ISIFA/ilustračné

ST. PETERSBURG / Jenny Quiles bola v siedmom mesiaci tehotenstva, keď upadla do kómy. O dva týždne priviedli lekári dieťa na svet cisárskym rezom. Čo však nikto nečakal, matka sa po narodení potomka z kómy prebudila.

Tehotná Jenny Quiles upadla do kómy 15. októbra, potom čo ju zachytilo odťahovacie auto a utrpela vážne zranenia. Americkí lekári v nemocnici v St. Petersburgu sa preto rozhodli porodiť dieťa predčasne cisárskym rezom. Keď sa potomok narodil, Jenny sa z kómy prebrala, píše nemecký server netmoms.

Hoci došlo k pozitívnej zmene, matka s dieťaťom ešte nie sú z najhoršieho vonku, pretože malá Angel Noemi prišla na svet o mesiac skôr. Momentálne je na jednotke intenzívnej starostlivosti pre novorodencov.

Stav matky je tiež stále kritický. "Momentálne nevieme, aké zlé sú jej zranenia," povedal otec malej Angel. Napriek tomu je vďačný za lekársky zázrak, ktorý sa podaril doktorom.

"Ako by mi nemohlo byť dobre s týmto novým požehnaním v mojom živote?," dodal.

Verejná zbierka

Aj keď matka s dcérou ešte nie sú úplne zdravé, ide o neuveriteľné medicínske prekvapenie. Ošetrujúca lekárka Jenny Jennifer Gilby dúfa, že sa matke polepší.

"Je to krásny príbeh úspechu, že sa nám podarilo priviesť na svet dieťa a dúfam, že pomôžeme i matke, aby sa jej skoro polepšilo," povedala.

Otec malej Angel trávi dni a noci pri svojej žene. Aby zabezpečil svojej mladej rodine čo najlepšiu zdravotnú starostlivosť, začal so zbierkou darov na internete. Doposiaľ darovalo okolo päťsto ľudí vyše dvadsaťtisíc dolárov (necelých šestnásťtisíc eur).

Zdielať na

Súvisiace články