Jasno
17°
Bratislava
Prvý afganský zábavný park navštívia denne tisícky ľudí
Zdielať na
Zaujímavosti

Prvý afganský zábavný park navštívia denne tisícky ľudí

Zdroj: ISIFA

KÁBUL / Aj v krajinách sužovaných vojnou existujú okamihy radosti a afganské deti sa môžu tešiť novému zábavnému parku v Kábule. Kabul City Park, oáza farieb v inak sivej, betónovej afganskej metropole, pritiahol od októbrového otvorenia desaťtisíce návštevníkov, napísal denník The Daily Mail.

Keď deti prejdú vstupnou bránou do vôbec prvého afganského zábavného parku, privítajú ich obľúbení kreslení hrdinovia, myška Minnie - kamarátka Mickey Mousa a kocúr Tom z animovaných filmov Tom a Jerry.

Jednooký granát

Minnie možno nevyzerá presne ako tá, ktorá sa prechádza po parížskom Disney Worlde, ale o to sa deti nestarajú, alebo o tom ani nevedia. Informuje o tom denník Daily Mail.

City Park sa prestiera na úpätí zasnežených hôr pohoria Hindúkuš vedľa špinavej rieky Kábul a blízko zoologickej záhrady, ktorú už preslávil jednooký lev, ktorého oslepil granát hodený vojakom do jeho klietky.

Dobrá horská dráha

Park má všetky tradičné atrakcie, vrátane kolotočov, ruského kolesa a autodrómu, aj keď nátery sa na niektorých miestach odlupujú. Je to jedno z mála miest, kam obyvatelia afganskej metropoly môžu vziať svoje deti cez voľný deň.

"Je to tu krásne, dobrá je horská dráha," hovorí šesťročná Sadaf s úsmevom na tvári vymaľovanej do podoby myšky.

Usmievajú sa

"Park je miestom pre oddych a takých nie je v Afganistane mnoho," tvrdí  Almas Kásemí, zástupca generálneho manažéra zábavného parku. "Máme úžasný pocit, keď vidíme, ako tu ľudia na chvíľu zabudnú na svoj zármutok a usmievajú sa," dodáva.

Park sa rozkladá na 97 000 metroch štvorcových pôdy, ktorú vlastní mesto a ktorú prenajalo na päť rokov súkromnej spoločnosti Mufkora. Bol postavený za 1,5 miliónov dolárov.

Zdielať na

Súvisiace články