Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Dvanásť dní na mori bez vody. Prežil vďaka rybám
Zdielať na

Dvanásť dní na mori bez vody. Prežil vďaka rybám

OAHU / Havajský rybár strávil na mori dvanásť dní. Vlny mu poškodili loď a zmietli ho do mora. Hladného a vyčerpaného ho našla pobrežná stráž po tom, čo sa mu po provizórnej oprave vysielačky podarilo vyslať krátky signál Mayday.

Ron Ingraham sa stratil 27. novembra. Vysielačkou vtedy hlásil, že jeho loď naberá vodu a hrozí, že sa potopí. Jeho osemmetrové plavidlo trafilo niekoľko vĺn. Pri nehode prišla loď o sťažeň a anténu.

Pobrežná stráž ho päť dní hľadala, potom však pátranie prerušila. "Cítil som, že môj otec žije," povedal Ronov syn Zakary. Ingrahamovi sa podarilo v utorok vyslať ešte jedno Mayday, píše CNN. Použil provizórnu anténu - vešiak na bundu a drôty.

Zázračný príbeh

Záchranári zachytili vysielanie a našli ho ešte v ten deň asi 100 kilometrov južne od havajského ostrova Oahu. Nachádzal sa asi 130 kilometrov od miesta, z ktorého poslal prvý Mayday. Našli ho hladného, dehydrovaného a poriadne vyčerpaného.

Reuters

"Nemal som vodu. Hydratoval som sa rybami, ktoré som chytal," vysvetlil zachránený muž. Svoj príbeh označil za zázrak a v dobrej nálade vyhlásil, že záchranu pôjde osláviť do obľúbeného baru.

Pozrite si záchranu strateného rybára:

Súvisiace články