Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Hotel si účtuje 300 eur na deň za wi-fi
Zdielať na

Hotel si účtuje 300 eur na deň za wi-fi

Zdroj: Tripadvisor.com

CANNES / Päťhviezdičkový hotel Majestic Barriere vo francúzskom Cannes si za využitie bezdrôtovej siete účtuje nesmierne vysokú sumu. Presvedčila sa o tom britská turistka, ktorá musela zaplatiť 300 eur za jeden deň.

Luxusný francúzsky hotel Majestic Barriere, ktorý sa nachádza na promenáde La Croisette, uviedol, že za vysokorýchlostný internet účtuje 300 eur na deň. Za strednú rýchlosť požadujú poplatok 200 eur a za pomalé pripojenie 9 eur.

Najlacnejšia izba v hoteli stojí 200 eur, apartmán s terasou a krásnym výhľadom na more vyjde hostí na 2350 eur.

Z toho vyplýva, že ak sa turisti ubytujú v lacnejšej izbe, bezdrôtové pripojenie ich môže stáť viac ako samotné ubytovanie, píše The Daily Telegraph.

Tripadvisor.com

Prekvapení hostia

Britskú turistku nahnevalo, že ju nikto na vysoký poplatok za wi-fi neupozornil. "Keď som zažiadala o heslo k bezdrôtovej siete, nikto mi nedal vedieť, že poplatok bude taký vysoký. Keď som sa z hotela odhlásila, objavil sa na mojom účte poplatok 300 eur," zlostila sa turistka.

Keď chcela hovoriť s generálnym manažérom hotela, poplatok sa náhle znížil na 9 eur. Hovorkyňa hotela tvrdí, že všetci zákazníci sú informovaní o poplatkoch za wi-fi pripojenie.

Tripadvisor.com

Trojrýchlostný internet za rôzne ceny ponúka hotel asi dva mesiace. Predtým účtovali jednotnú sadzbu 15 eur. "Väčšina hostí používa pomalý internet. Ak niekto potrebuje pracovať, zvolí si rýchlejšie pripojenie," vysvetlila. Dodala, že zákazníci sú samozrejme prekvapení, keď nájdu vysoký poplatok na svojom účte.

Hotel s bezplatnou wi-fi je v dnešnej dobe samozrejmosťou a nutnosťou pre cestovateľov.

Súvisiace články