Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Manželia napísali na web, že hotel smrdí. Dostali pokutu
Zdielať na

Manželia napísali na web, že hotel smrdí. Dostali pokutu

Zdroj: TripAdvisor.com

BLACKPOOL / Manželský pár strávil noc v hoteli Broadway v anglickom meste Blackpool. Po tom, čo manželia vyvesili na cestovateľský server TripAdvisor kritiku hotela, zažili šok. Vedenie im za trest stiahlo z kreditnej karty sto libier, píše denník The Daily Telegraph.

Tony a Jan Jenkinsonovci sa ubytovali v jednom z britských hotelov. Na webovú stránku TripAdvisor.com, ktorého súčasťou sú cestovateľské recenzie hotelov, umiestnili kritické komentáre ohľadom noci strávenej v jednej z izieb hotela.

Napísali, že ide o hnijúcu zapáchajúcu barabizňu. Hotel sa neteší dobrej povesti. Z 255 hodnotiacich návštevníkov označilo až 146 z nich pobyt v ubytovacom zariadení za príšerný.

Uvedené v pravidlách

Manželia však nečakali, že za recenziu im bude udelená pokuta vo výške 100 libier (približne 130 eur), ktorú im hotel stiahol z kreditnej karty a bez ich súhlasu.

Manželia Tony a Jan Jenkinsonovci sa objavili aj v televízii,

BBC

Vedenie hotela sa bráni, že má vo svojich pravidlách uvedené, že za zlé recenzie môže hosťom účtovať extra poplatky.

"Navzdory faktu, že sa hostia do hotela vracajú, vaša rodina a priatelia to môžu cítiť inak. Za každú zlú recenziu uverejnenú na akýchkoľvek webových stránkach, vám môžeme naúčtovať až 100 libier," cituje z pravidiel hotela britský denník The Daily Telegraph.

Sloboda prejavu

Úrady momentálne vyšetrujú praktiky hotela. "Jednanie dotyčného zariadenia presahuje všetky medze a je útokom na slobodu slova. Hostia majú právo na to, aby sa vyjadrili k službám, ktoré dostávajú, slobodne a podľa svojho presvedčenia," vyhlásil poslanec Blackpoolu John McCreesh.

Fotka, ktorú zverejnili manželia na stránke,

TripAdvisor.com

Dodal, že majitelia hotela by sa podľa neho mali radšej zamerať na skvalitnenie služieb a nemali by trestať nespokojných klientov zastrašovaním a pokutami.

Súvisiace články