Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Google trápi Parkinson. Spoločnosť predstavila supermoderné lyžice
Zdielať na

Google trápi Parkinson. Spoločnosť predstavila supermoderné lyžice

SAN FRANCISCO / Google si právom pripisuje ďalšie body k dobru. Popredná svetová technologická spoločnosť Google pred časom prebrala výrobcu supermodernej lyžice, ktorá pomáha pri jedení ľuďom trpiacim ochoreniami nervového systému.

Google prenikla do oblasti biotechnológií a zdravotnej starostlivosti. Najväčší internetový vyhľadávač neprezradil, koľko za Lift Labs zaplatil. Lift Labs sa pripojila k divízii Google, ktorá sa zameriava na projekty ako autá bez vodičov či bezpilotné lietadlá.

Chvenie, ktorým trpia ľudia s Parkinsonovou chorobou, dokáže lyžica znížiť až o 76 percent, čo predstavuje neuveriteľne vysoké číslo.

Ľudia postihnutí touto chorobu budú môcť zabudnúť na nepríjemné zážitky často spojené so stravovaním, píše The Daily Mail.

Zvýšenie porozumenia

Samozrejme nepôjde iba o ľudí trpiaci Parkinsonom, ale lyžica má pomôcť všetkým, ktorých trápia choroby spojené s poruchami nervového systému. Lyžica má vymeniteľné nástavce a ľahko ju možno použiť ako iný druh príboru.

Reprofoto/The Daily Mail

Držadlo špeciálnej lyžice je vybavené senzorom, ktorý rozpoznáva tras ruky . Pomocou technológie sa zariadenie samo dokáže ustáliť. Lyžica stojí 295 dolárov (v prepočte 236 eur).

Hovorkyňa Google potvrdila, že chce spoločnosť pomáhať ľuďom v ich každodennom živote. "Dúfajme, že sa zvýši porozumenie pri ochoreniach v dlhodobom horizonte," vysvetlila Katelin Jabbari.

Reprofoto/The Daily Mail

Lekári zaznamenali pokroky u pacientov, ktorí nemohli jesť samostatne a museli ich kŕmiť, informovala britská BBC.

Pozrite si priložené video:

Viac ako desať miliónov ľudí na celom svete vrátane matky spoluzakladateľa Google Sergeya Brina, trpia Parkinsonovou chorobou.

Google taktiež testuje aj kontaktné šošovky pre diabetikov, ktoré budú schopné sledovať hladinu cikru. Vlani vytvorila Calico, ktorá vyvíja technológie pre zvládanie zdravotných problémov súvisiacimi so starnutím.

Súvisiace články