Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Šoférka (20) ťahala za sebou priateľa na invalidnom vozíku
Zdielať na

Šoférka (20) ťahala za sebou priateľa na invalidnom vozíku

SUNDERLAND / Dvadsaťročná Maria Adamsová bola nakupovať so svojím kamarátom v britskom Sunderlande. Pritom jej nenapadlo nič lepšie, než že on si sadne na invalidný vozík, ktorý bol určený pre handicapovaných zákazníkov, a ona ho v ňom bude ťahať za autom po parkovisku. Teraz si dievča dva roky nezašoféruje, uviedol britský denník The Guardian.

Bezpečnostná kamera v garážach supermarketu zaznamenala, ako pracovníčka call centra Adams vozí v noci po parkovisku na invalidnom vozíku svojho priateľa. Ten sa pritom držal šatky, ktorý vykukoval z kufru jej automobilu.

Dvojročný zákaz

Dvojica takto jazdila medzi ďalšími autami skoro štyri minúty. Šoférka sa vždy rozbehla, čím uviedla svojho zdravého kamaráta na vozíku do pohybu. Po dosiahnutí určitej rýchlosti sa muž, ktorého identita nie je známa, pustil. Dievča sa pre neho ale niekoľkokrát vrátila a pokus opakovali.

K incidentu došlo minulý rok v januári, koncom októbra sa šoférka postavila pred súd. Sudkyňa Penny Moreland označila jej čin za „stupidný“ a okrem dvojročného zákazu šoférovania jej uložila pokutu 1 400 libier.

Adams dostala rovnako na štyri mesiace zákaz nočného vychádzania a rok bude vykonávať verejno prospešné prace. Dievča svoju vinu uznalo.

Súvisiace články