Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Cesta v čase. Toto bola Bratislava pred 20 rokmi
Zdielať na

Cesta v čase. Toto bola Bratislava pred 20 rokmi

BRATISLAVA / Bratislava sa za dvadsať rokov poriadne zmenila. Pribudli novostavby, bilboardy a tento problém museli riešiť filmári, ktorí natáčali v nedeľu na bratislavskom moste SNP.

Problémom pre filmárov boli aj autá. Tie súčasné museli zmiznúť z mostu SNP, ktorý bol viac ako polovicu dňa zatvorený.

Príbeh z roku 1992

Tí, čo na zastávke mosta SNP vystúpili z autobusu mohli na vlastné oči aspoň na okamžik sledovať zákulisie nakrúcania filmu. Osobné autá sa v čase nakrúcania na most v smere do centra nedostali.

Vo filme zasadenom do roku 1992 sa totiž žiadne súčasné moderné autá objaviť nemohli. "Je to film na základe bestselleru Dominika Dána zo série o detektívovi Krauzovi s názvom Červený kapitán. Je zasadený do roku 1992," uviedol režisér filmu Michal Kollár.

Zložitá postprodukcia

V Bratislave už nie je veľa miest, kde sa zastavil čas. Aj v prípade tohto filmu spred takmer štvrťstoročia budú musieť filmári nové prvky odstraňovať. "Sú to novostavby a samozrejme reklamy, ktoré sa musia z toho filmu odstrániť pomerne náročnou postprodukciou," dodáva Kollár. Vo filme si zo slovenských hercov zahrá Marián Geišberg, Zuzana Krónerová či Ladislav Chudík.

Súvisiace články