Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Paríž bojuje proti zámkom lásky pomocou selfies
Zdielať na

Paríž bojuje proti zámkom lásky pomocou selfies

Zdroj: SITA

PARÍŽ / Francúzska metropola Paríž už dlho neúspešne bojuje proti vešaniu visiacich zámkov na mosty v centre mesta. Zamilované páry si touto tradíciou chcú poistiť svoju lásku, nevedomky pritom poškodzujú chránené mosty.

Radnica prišla s novou kampaňou, ktorá má pomôcť nežiadúci zvyk vyhubiť. Ľudia majú milostné vyznania zachytiť pomocou fotiek selfies a tie umiestniť na internet.

Radšej selfie

Kampaň #lovewithoutlocks nabáda návštevníkov francúzskej metropoly, aby na parížskych mostoch vytvorili selfie. Fotku potom môžu zavesiť na internetovú stránku, ktorú k tomuto účelu radnica vytvorila.

Prepadnuté zábradlie

V júni musela parížska polícia rýchlo vypratať a uzavrieť "most lásky". Pont des Arts, pretože časť zábradlia ťažobu tisícov zámkov neuniesla a prepadla sa. Niekedy vraj môže byť priveľa lásky na škodu. Ťažoba zámkov môže ohrozovať bezpečnosť a okrem zábradlí ovešané hrdzavými zámkami nepôsobia esteticky.

Rovnaký trend sa ujal v Nemecku, Rusku, Číne a predovšetkým v Taliansku. V Paríži sa začal šíriť aj na iné mosty a polícia prednedávnom odstránila približne štyridsať zámkov aj z Eiffelovej veže.

Súvisiace články