Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
VIDEO. Šialená búrka s krupobitím vyhnala ľudí z pláže
Zdielať na

VIDEO. Šialená búrka s krupobitím vyhnala ľudí z pláže

NOVOSIBIRSK / Vysoké teploty vyhnali obyvateľov neďaleko mesta Novosibirsk na pláž, kde sa chladili v rieke Ob. Oblasť zasiahla náhla búrka, počas ktorej padali krúpy, ktoré dosahovali veľkosť golfových loptičiek. Správu priniesol server Huffington Post.

Návštevníci pláže sa počas horúčav opaľovali pri rieke Ob. Naraz sa dvihol prudký vietor, prihnali sa čierne mraky a spolu s nimi poriadna prietrž sprevádzaná krúpami veľkými ako golfové loptičky, ktoré nekompromisne bombardovali pláž.

Bez zranených

Rekreanti utekali preč, niektorým sa podarilo skryť pod slnečníkmi. Pár odvážlivcov sa pokúsilo búrke vzdorovať, ale jej mohutná sila ich donútila hľadať si úkryt, píše Huffington Post.

"Bolo to, akokeby na nás padali z neba náboje," povedal jeden z návštevníkov pláže. Akoby zázrakom nikto neutrpel zranenie.

Pozrite si priložené video divokého krupobitia:

Naposledy pred sto rokmi

Krupobitie tejto intenzity je na Sibíri v lete veľmi zriedkavé. Počas najteplejšieho ročného obdobia dosahujú teploty podobné hodnoty ako letoviská pri Stredozemnom mori.

"Naposledy sa niečo podobné stalo pred sto rokmi, kedy bolo počas leta mimoriadne chladno a napadol sneh," uviedla meteorologička Galina Šeporenko.

Súvisiace články