Jasno
23°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
V Bratislave vyrastie nová plaváreň
Zdielať na

V Bratislave vyrastie nová plaváreň

BRATISLAVA / Pre Bratislavčanov bola Petržalka v minulosti synonymom zábavy a rekreácie. Na nábreží Dunaja za starým mostom sa nachádzalo pôvodne prírodné kúpalisko Lido. Bazény zarástli burinou a kríkmi, na jeho mieste je dnes už len húština. Petržalka preto začne s výstavbou novej verejnej plavárne.

V bratislavskej Petržalke položili základný kameň prvej verejnej plavárne mestskej časti. Plaváreň postavia na priestranstve medzi Jiráskovou a Tupolevovou ulicou. Otvorenie je naplánované na máj 2015.

Denná kapacita plavárne bude 640 návštevníkov, ktorí budú mať k dispozícii dvadsaťpäťmetrový plavecký päťdráhový bazén, zážitkový bazén, detský bazén a whirlpool pre relax v horúcej vode.

Chýbať nebude ani saunový svet, soláriá či občerstvenie. Výstavba plavárne bude stáť 4,2 milióna eur, na ktorú si mestská časť zobrala úver.

Rekonštrukcia školských bazénov

Podľa starostu Vladimíra Bajana nie je v Petržalke veľa možností na kúpanie. Tradičným miestom na plávanie je napríklad Matadorka.

"Petržalka prišla pred rokmi o Lido. Stále je tu ešte prírodné kúpalisko Draždiak. Veľa možnosti tu však nie je. V súčasnosti rekonštruujeme školské bazény, ktoré však hygienik zakázal pre verejnosť," povedal Bajan.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články