Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nigerijská speváčka ponúka svoje panenstvo za unesené dievčatá
Zdielať na

Nigerijská speváčka ponúka svoje panenstvo za unesené dievčatá

Zdroj: reprofoto: nbcnews

ABUJA / Nigérijská vychádzajúce hviezda Adokiye (23) ponúka svoje panenstvo za unesené dievčatá. Tie uniesli nigérijské islamistické milície Boko Haram v polovici apríla.

Za dvesto unesených dievčat by vymenila seba. "Je jedenásť hodín večer a viete na čo myslím? Kde sú tie dievčatá a čo robia. Je to nefér. Sú príliš mladé. Priala by som si, aby som sa s ním mohla vymeniť," povedala mladá speváčka. 

"Majú medzi 12 a 15 rokov, preboha! Som staršia a skúsenejšia. Aj keby ma malo každý večer desať až dvanásť mužov. Je mi to jedno. Len uvoľnite tieto dievčatá a pošlite ich späť k svojim rodičom," dodala Adokiye.

V rozhovore ďalej uviedla, že ten, kto pripraví speváčku o panenstvo, musí jej mame kúpiť súkromné lietadlo, uvádza portál nbcnews

Únos školáčok

Nigeríjske islamistické milície Boko Haram uniesli v polovici apríla viac ako tristo školáčok. Z nich približne dvestosedemdesiat stále zadržiavajú. Táto skupina zrejme stojí aj za posledným únosom asi dvadsiatky žien z nomádskej osady na severovýchode krajiny

Únos sa odohral vo štvrtok v osade známej ako Garkin Fulani. Tá je neďaleko mesta Chibok, kde sa islamisti zmocnili 15. apríla tristo gymnazistiek. Ozbrojenci z osady na nákladných autách odviezli aj trojicu mužov, ktorí sa snažili únosu zabrániť.

Súvisiace články