Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Keď spúšťanie miliónovej jachty skončí katastrofou
Zdielať na

Keď spúšťanie miliónovej jachty skončí katastrofou

ANACORTES / Spúšťanie miliónovej jachty na vodu skončilo totálnym fiaskom. Dvadsaťpäťmetrová krásavica sa prevrátila nabok pri pobreží Anacortes v americkom štáte Washington. Šesť ľudí ostalo uväznených na palube. Celý proces sledoval jej zámožný majiteľ s hrôzou v očiach. Správu priniesol server Komo News.

Jachtu s názvom Baden (po nemecky kúpať sa) spúšťali na vodu v lodenici po tom, čo ju jej majiteľ spoločne s priateľmi pokrstil. Cena lode sa odhaduje na desať miliónov dolárov.

Jachta sa postupne začala nakláňať na stranu a dostala sa na ľavý bok. Hladina vody v prístave nebola vysoká. Loď sa našťastie nepotopila, píše server komonews.com. Jachta putuje naspäť k výrobcovi, aby podstúpila potrebné opravy.

Spustenie miliónovej jachty na vodu skončilo fiaskom. Pozrite si priložené video:

Zariadenie nevydržalo nápor

Na miesto okamžite vyrazili záchranári, ktorým sa podarilo vytiahnuť šesť ľudí, ktorí boli na palube. Dvaja z nich boli s ľahšími zraneniami prevezení do nemocnice. Člen posádky a zároveň hlavný mechanik jachty Wade Benda si doteraz nevie vysvetliť, čo sa vlastne stalo. "Som rád, že som prežil tento desivý okamih," priznal.

Bývalý vedúci konštrukcie jachty si myslí, že zariadenie, na ktorom sa loď mala dostať do vody, pravdepodobne nebolo dostatočne pevné a nevydržalo nápor veľkej váhy. Prípad má v rukách pobrežná stráž.

Reprofoto/komonews.com

Majiteľ jachty mal smelé plány oboplávať celý svet. Teraz bude musieť počkať, kým bude jeho loď opravená.

Súvisiace články