Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Zamilovaný policajt má vrásky z nenaplnenej lásky
Zdielať na

Zamilovaný policajt má vrásky z nenaplnenej lásky

HUMENNÉ / Príbeh ako z telenovely majú na stole vyšetrovatelia z inšpekcie ministerstva vnútra. Ženatý policajt z východného Slovenska údajne posielal svojej mladej kamarátke popri zamilovaných smskách napríklad aj rozpisy služieb dopravných policajtov. Jeho zamilovanosť sa vraj dostala až tak ďaleko, že mladej žene poslal aj dvetisíc správ za noc a prenasledoval ju na policajnom aute.

Vrásky z lásky

Zamilovaný policajt si prirobil zopár vrások z lásky. No nielen sebe, ale aj mnohým svojim kolegom. Prostredníctvom sms správ mal svojej žene snov písať až príliš citlivé informácie. Pri zdieľaní sa nevyhol ani vysokopostaveným policajným funkcionárom.

Žena tvrdí, že jej napísal napríklad aj o tom, kto, za čo a akým spôsobom sa do polície dostal. Podobne detailné informácie jej poskytoval aj o ďalších policajných záležitostiach.

"Poslal mi rozpis dopravy. Kedy robí on sám, ale nezabudol aj na ostatných kolegov. Dokonca, aby som ich poznala, mi ich aj pofotil," dodáva žena. "Napríklad som išla na aute aj s kamarátkou. On išiel na radarovom aute a celý večer nás prenasledoval."

Disciplinárne konanie

Nezabudol jej povedať tiež pikošky zo života policajtov. "Povedal, že sa spolu chodia opíjať a robia kadečo na byte. On proste špinil každého jedného. Jedného kolegu opísal ako spuchnutého, k ďalšiemu mi povedal, že ani skúšky urobiť nevie, ale na polícii je," spresňuje žena.

Počínaním policajta sa už zaoberajú jeho nadriadení. "Policajt bol riešený v disciplinárnom konaní, a to krátením mzdy na obdobie troch mesiacov," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov Jana Migaľová.

"Inšpekcia ministerstva vnútra sa už zaoberá daným policajtom," dodala hovorkyňa Ministerstva vnútra Slovenskej republiky Lucia Kirinovičová, ktorá ale bližšie informácie poskytnúť nechcela.

Odchádza od polície

Muž svoju kariéru policajta začínal na západnom Slovensku. Neskôr postúpil na Obvodné oddelenie polície v Koškovciach a nakoniec sa presunul do Humenného, kde pracuje ako dopravný policajt.

Po prevalení škandálu ho už ale v uniforme nevídať, údajne totiž čerpá dovolenku. Vyzerá to však tak, že uniformu si viac už ani neoblečie, pretože na vlastnú žiadosť od polície odchádza.

"Služobný pomer končí tomuto policajtovi k 30. aprílu 2014," upresnila hovorkyňa krajského riaditeľstva.

Nový rozmer lásky

Láska, ktorú policajt voči žene cíti, však nabrala nový rozmer. Muž sa zrejme so svojimi citmi sám popasovať nevie. "Keď mu nezdvihnem, píše mi, že si niečo urobí, že si ublíži, že sa zabije či otrávi. Je schopný mi za noc poslal aj dva a pol tisíca správ. Keď nereagujem ja, kontaktuje moje kamarátky, mojho brata, dokonca už písal aj mojej mame," upresňuje žena.

Polícia v súvislosti s celou kauzou začala aj trestné stíhanie pre nebezpečné prenasledovanie.

Súvisiace články