Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajt (23) zo Sniny predával drogy. Zháňal ich v Bratislave
Zdielať na

Policajt (23) zo Sniny predával drogy. Zháňal ich v Bratislave

Policajt z hraničného oddelenia vo Vyšnom Nemeckom lieta v poriadnych problémoch. Do práce prišiel opitý a teraz sa ukázalo, že má prsty v drogovom biznise. Posledný obchod mu však prekazili kukláči. Zhabali pervitín a takmer 700 dávok marihuany!

Drogy prevážal vlakom

Dodávateľa robil 23-ročnému policajtovi Martinovi práve rovnako starý Rastislav. Podľa našich zistení pracoval práve v bratislavskej pizzérii. A v hlavnom meste mal drogy kupovať, následne cez celé Slovensko prevážať až do Sniny. Najčastejšie vlakom. Práve na vlakovej stanici ho totiž zadržali kukláči.

Pri osobnej prehliadke našli pervitín aj marihuanu. "Presne nešpecifikované množstvo pervitínu a 90 kusov plastových vreciek so sušenou rastlinou konope," informovala hovorkyňa rezortu vnútra Lucia Garajová. Z uvedeného množstva marihuany by sa dalo vyrobiť takmer 700 jednorazových dávok drogy.

Policajta chytili v bare

Kukláči po chytení dodávateľa smerovali do miestneho baru, kde sa zdržiaval 23-ročný policajt Martin. Pre toho mali byť drogy určené. "Policajt pracoval ako referent na oddelení hraničnej kontroly Policajného zboru Vyšné Nemecké," povedala hovorkyňa RHP Sobrance.

Oboch mužov obvinili z drogovej trestnej činnosti. Ich príbuzní o prípade hovoriť nechceli. Obchodovanie údajne fungovalo tak, že kým Rastislav drogy zháňal v Bratislave, policajt Martin mu mal vopred na účet poslať dohodnutú sumu. Drogy mal zháňať nielen pre seba, ale údajne ich aj predával ďalej.

O jeho osude v policajtom zbore bolo rozhodnuté ešte pred raziou kukláčov. V práci totiž nafúkal 0,60 promile! Obaja 23-roční muži sú stíhaní väzobne. Za drogovú trestnú činnosť im hrozí až 10-ročné väzenie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA/Dušan Hein/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy