Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Narkobaróna Bakiho Sadikiho vydajú z Kosova na Slovensko
Zdielať na

Narkobaróna Bakiho Sadikiho vydajú z Kosova na Slovensko

Narkobarón Baki Sadiki smeruje z Kosova rovno do slovenského väzenia. Jeho vydanie dnes odobril šéf kosovského najvyššie súdu aj minister spravodlivosti. Odpykať si u nás má 22 rokov za pašovanie heroínu.

Sadikiho by mali previezť čoskoro

Vydaniu Bakiho Sadikiho na Slovensko už nič nebráni, jeho vydanie totiž po súdoch odobril aj kosovský minister spravodlivosti a šéf tamojšieho najvyššieho súdu. Vydanie potvrdil aj šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák. Samotný prevoz Sadikiho na naše územie je tak otázkou veľmi blízkej budúcnosti. Polícia sa však k tomu vyjadrovať nechce, kým nemá v rukách oficiálne potvrdenie z Kosova.

"Na základe toho bude určená lehota, v ktorej musí byť osoba prevezená na územie SR. Zložky Policajného zboru potom zabezpečia náležitosti potrebné na prevoz a osobu odovzdajú justičným orgánom," uviedla hovorkyňa Prezídia PZ Andrea Dobiášová.

Šéf albánskeho drogového gangu

Sadiki bol hlavou albánskeho drogového gangu na Slovensku, ktorá k nám pašovala heroín z Turecka. Krajský súd v Prešove 21. septembra 2011 zamietol jeho odvolanie a potvrdil mu 22-ročný trest väzenia, ktorý mu vymeral okresný súd. Sadikiho súdili na úteku, jeho spoluobžalovaní Juraj Jambrich a Ján Cibula dostali trest po 15 rokov.

Trojica mužov pôsobiaca vo Vysokých Tatrách ako organizovaná skupina, v rokoch 2007 až 2008 dovážala najprv cez Poľsko a neskôr priamo z Turecka na Slovensko heroín, ktorý ďalej distribuovala do Švajčiarska, Talianska a Poľska. Išlo najmenej o šesť prípadov dovozu a prevozu heroínu a najmenej o 120 kilogramov drogy. Opiát pašovali v letných šľapkách.

Pašovali kilá heroín

Polícia zachytila desať kilogramov heroínu v penzióne Casa Dolce v Starom Smokovci, ktorý mal v prenájme na reštauračné účely Juraj Jambrich so svojím obchodným partnerom. Penzión susedil s barom a diskotékou Albas, ktorý prevádzkoval Baki Sadiki. Z pašovaného heroínu bolo možné vyrobiť vyše 336-tisíc jednorazových dávok omamnej látky, za ktorú by mohli získať 3,350 mil. eur. Predseda senátu krajského súdu uviedol, že také množstvo heroínu súdna prax v tomto regióne ešte nezaznamenala.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Baki Sadiki - fotka s bielym orámovaním

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy