Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Neskutočné zdieranie, za 1 kg orechov zaplatíme aj 36 €
Zdielať na

Neskutočné zdieranie, za 1 kg orechov zaplatíme aj 36 €

BRATISLAVA / Aj keď tento rok bol dobrý rok na orechy, ich ceny vôbec nie sú nízke. V tržniciach stoja okolo 12 eur a v jednom nákupnom centre sme ich dokonca našli až za 36 eur za kilogram. Ľudia ich preto už nekupujú na kilá ako kedysi, ale iba na gramy, presne toľko koľko potrebujú do koláčov.

Na tržnici za 9 €

V bratislavskej tržnici nájdete kilogramov orechov za cenu 9 až 12 eur. V jednom zo stánkov dokonca za 8,99 €. "Keby tam bolo deväť eur, ľudia sa na to inak pozerajú. Keď je tam 8,99 tak je to také lákavejšie," hovorí trhovníčka.

Vysoké ceny orechov nútia ľudí kupovať menej. "Pred tým brávali na kilá, teraz pýtajú 10, 15 deko," dodáva trhovníčka. cena orechov závisí aj od kvality. "Či sú menšie, či sú väčšie, či sú celé polky, či sú bledé, čo sú tmavé, či sú horké, či sú sladké," hovorí predavač.

V obchode aj za 36 €

Zákazníkov zaujíma aj pôvod orechov. "Poľské kúpite aj lacnejšie, za tri eurá. Ale to je aj potom taký výsledok," dodáva predavačka. Najdrahšie sme našli v obchode, kde sa predáva kilogram za 36 €.

"Nekresťansky drahé. ja ich dávam po sedem euro," hovorí obyvateľ Jabloňového Karol Duha. Dôchodca sa po večeroch nenudí, lúpe orechy. "Za hodinu nalúpem to kilo," tvrdí.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články