Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Deti málo športujú, tento projekt to zmení
Zdielať na

Deti málo športujú, tento projekt to zmení

BRATISLAVA / Deti nám zleniveli. A teraz je to už oficiálne. Americkí lekári nedávno urobili jednoduchý test. Deti nechali odbehnúť jeden a pol kilometra. Boli o minútu a pol pomalšie ako deti pred tridsiatimi rokmi. Jednoducho sedia, jedia, pozerajú na monitor a nehýbu sa. Na Slovensku vznikol projekt, ktorý sa to bude snažiť zmeniť.

Tanec pre zdravie

Internetový portál SPORTUBE.SK zameraný na propagáciu pohybu, športu a zdravého spôsobu života vyhlásil súťaž pre všetkých žiakov základných a stredných škôl. Pôjde o tanečný maratón s názvom SPORTTUBE.DANCE.

"SporTube je nový projekt a jeho cieľom je, aby deti tancovali. Našim cieľom je zapojiť čo najviac detí z každej školy do pohybu, aby si spolu zatancovali," povedala autorka projektu Lucia Polakovičová.

Ako sa zapojiť

Deti môžu tento tanec natočiť na video a to následne zaslať na webové stránky projektu SportTube. Pre výhercov je pripravená finančná odmena vo výške 1 000 Eur a rôzne vecné ceny. Porota bude hodnotiť počet zapojených detí, kreativitu pri tanci a spracovaní videa.

Na stránke sa objavili už prvé zverejnené videá od žiakov. "Tieto nahrávky sú kúzelné, ja som som nadšená. Deti sa z tanca veľmi tešia," prezradila Lucia Polakovičová.

Tancoval s Rihannou aj Pink

Rolu predsedu poroty prijal tanečník a choreograf Chris Bryan Rone z Los Angeles, ktorý spolupracoval so svetovými hviezdami ako napríklad Rihanna či Pink a momentálne pôsobí ako tanečný lektor v prestížnej bratislavskej tanečnej škole Riverpark Dance School a ako tanečník a choreograf v jej profesionálnej tanečnej skupine RDS Company.

"Je nám cťou, že sme získali na spoluprácu takú vynikajúcu osobnosť, ktorá ako verím, dokáže motivovať deti, aby vstali od počítačov a televízorov a tancom prejavili svoju osobnosť a ochotu urobiť niečo pre svoje zdravie,"uviedla Lucia Polakovičová z Občianskeho združenia Pre zdravie našich detí.

Tancoval aj s JOJkou

Chrisovi sa podarilo rozhýbať aj Jojkárov. Práve on trénuje tanečnú formáciu spravodajstva TV JOJ - JOJ NEWS DANCE GROUP. "Je perfektný, je s ním zábava, ale musíme pracovať tvrdo," prezradila moderátorka Dana Strculová, ktorá je tiež súčasťou tanečnej skupiny. Reportér Ján Baček dokonca schudol až 7 kíl! JNDG vystúpili aj na akcii JOJKA v meste, ktorá sa konala tento rok v Prešove, v Žiline a Nitre.

Zapojiť do súťaže sa môžete TU.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články