Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Keď darujete krv v Komárne, dostanete zľavy
Zdielať na

Keď darujete krv v Komárne, dostanete zľavy

KOMÁRNO / Pred rokmi sa u nás dobrovoľní darcovia krvi tešili rôznym benefitom, teraz na nich prakticky zabúdame. Spomenieme si len keď vzácnu tekutinu potrebujeme my alebo naši blízki. V Komárne však pred pár týždňami dobrovoľníci rozbehli nasledovania hodnú akciu – oslovili podnikateľov, ktorí dnes ponúkajú darcom nemalé zľavy vo svojich obchodoch a reštauráciách.

Aspoň takto podporíme darcov

"To darovanie musí byť bezpríspevkové, samozrejme, ale myslím si, že ocenenie tých darcov musí byť väčšie, aby aj oni pociťovali, tú vďaku," myslí si hematologička Mudr. Enikő Radi.

Z priateľského rozhovoru tak vznikol jedinečný nápad, ktorý sa zrodil v hlave Komárňana a môže byť inšpiráciou aj pre ďalšie mestá. "Proste to, že nemôžem darovať krv, tak človek s touto formou podporiť tých dobrých ľudí, ktorí pôjdu darovať krv, to bolo hlavným motivačným cieľom," hovorí iniciátor myšlienky Károly Less.

Projekt podporuje zatiaľ 16 podnikateľov

Nezostalo len pri slovách, Károly najprv oslovil svojich kamarátov podnikateľov – mien na zozname firiem, ktoré darcom dávajú zľavu na tovar či služby, narastá každým dňom. "V tom momente sme išli do toho, lebo to je dobrá vec a podporujeme všetko, čo je dobré," povedal majiteľ reštaurácie Frantisek Vass.

Do projektu sa zapojilo zatiaľ 16 podnikateľov, a tak si môžu darcovia krvi napríklad kúpiť kyticu, počítač, alebo televízor, dať si obed, alebo pohár červeného vínka s 5 až 25-percentnou zľavou.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO

ISIFA

Súvisiace články