Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Chudnite zdravo. Bez drastických diét
Zdielať na

Chudnite zdravo. Bez drastických diét

BRATISLAVA / Leto je už v plnom prúde, no nie každý sa cíti pripravený na plavky. Môžu za to kilogramy navyše, pivné bruško a tak podobne. Ak ale máte do dovolenky ešte nejaký ten čas, ukážeme vám, ako sa ich dá zbaviť natrvalo a koľko kilogramov je zdravé zhodiť povedzme za mesiac.

6 kíl za mesiac? Je to reálne

Za mesiac sa dá stihnúť veľa. "Dá sa povedať, že to kilo za týždeň je chudnutie stabilné," informuje odborníčka na stravovanie Alžbeta Béderová. Ak teda potrebujete zdravo schudnúť 5-6 kíl, je to reálne. 

Ak sa však chcete zbaliť viac kilečiek, chce to čas. "Už som mala dámu, ktorá zhodila 10 kíl, ale museli sme na to ísť veľmi pomaly, aby nedošlo k jojo efektu," dodáva Miriam Krištofová z centra pre redukciu hmotnosti. Rýchle diéty rovná sa zaručený jojo efekt. Nielenže sa zhodené kilá vrátia, ale môžete si vážne poškodiť zdravie.

Je jednoduché zdravo sa stravovať

"Zníženie tlaku, zníženie imunity, čo vedie k väčším sklonom k infektom. Môže sa dostaviť chudokrvnosť," pokračuje Béderová. Svoje o diétach vie aj pani Viera. "Bolo ich veľa, bola to kapustová diéta, potom nejaké 2-týždňové diéty," tvrdí Vierka.

Podľa odborníkov je zdravé stravovanie veľmi jednoduché. "Každá diéta, ktorá zakazuje určitú potravinu, je neefektívna," hovorí odborníčka na stravovanie. Len zmena stravy ale nestačí. Či chcete, alebo nie, musíte do toho zapojiť aj pohyb.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články