Skoro jasno
10°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Pracovný stôl o nás povie veľa. V akom stave ho máte?
Zdielať na

Pracovný stôl o nás povie veľa. V akom stave ho máte?

BRATISLAVA / Vedeli ste, že podľa toho, či máte na stole poriadok alebo nie, sa dá vyčítať, napríklad koľko máte kamarátov, a nielen to?

Zhruba viem, kde, čo mám

Albert Einstein raz povedal, ak je neporiadok na stole znakom neporiadku v hlave, tak čoho je znakom prázdny stôl? Ani redaktor Daniel Levický Archleb s tým nemá problém.

"To sú presne tí ľudia, ktorí majú ten prístup taký, že uvidíme ako bude, nerobia si veľmi starosti," vysvetľuje psychologička Romana Váleková. "Ja vlastne viem, čo tu mám a zhruba aj kde to mám," hovorí Daniel.

Pri pohľade na ďalší stôl je jasné, že ide o dámu, minimálne pre kvet a kabelku. "Chce sa cítiť príjemne za tým stolom," hovorí Váleková. Svoju úlohu majú aj reproduktory za monitorom. "Tvárim sa, že ich tam nemám, lebo nefungujú," vysvetľuje s úsmevom redaktorka Adriana Mikundová.

Čím väčší bordel, tým lepšie

"Čo mi chýba v tomto prípade, to je takzvané prázdne centrum," povedala odborníčka na Feng shui Nina Harňáková. Toho má požehnane Adam Zavřel, ktorý je medzi svojimi kolegami známy poriadkumilovník. Ešte pred natáčaním rozhovoru sa snažil ukryť lyžičku.

"Je moja a nie je umytá, tak som ju pred tebou schoval," priznáva redaktor. "Môže sa stať, že keď mu to ten program naruší, tak to u neho môže vyvolať nejaké nepríjemné prežívanie," dodáva Váleková.

Perá sem, papiere sem. Poriadok, alebo organizovaný choas o nás prezrádza napríklad aj to, ako sa nám nadväzujú nové známosti. A to preto, že majiteľ zaprataného stola neberie organizáciu života tak vážne ako vlastník uprataného stola.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články