Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Žijú len z odpadkov. Ale nemajú s tým najmenší problém!
Zdielať na

Žijú len z odpadkov. Ale nemajú s tým najmenší problém!

SVET, SLOVENSKO / Médiami nedávno preletela správa, že Berlínčan Raphael Fellmer žije so svojou rodinou už tri roky úplne bez peňazí. Zdá sa to byť neuveriteľné, ale je to naozaj tak. Fellmer dokazuje, že míňame a vyhadzuje toľko, že sa dá pohodlne vyžiť aj z odpadkov. My sme našli takých ľudí aj na Slovensku.

Žije tak mnoho ľudí

Mnoho potravín vyhodených v hypermarketoch, ale aj v domovom odpade, je ešte použiteľných. Raphael Fellmertak žije tri roky. Podobne si ale počína aj Milan, ktorý zvážal jedlo z celej Bratislavy.

Renátka sa zase po škole rozhodla cestovať a vydala sa na potulky bez peňazí. Celú Európu precestovala krížom-krážom úplne bez koruny.Vraj vtedy dokonca pribrala.

Chcú chrániť prírodu

Aj keď sa táto činnosť u nás pripisuje skôr bezdomovcom, ide o životný štýl, ktorý sa nazýva freeganizm, čo sa dá preložiť ako dieťa zadarmo, prípadne dumpster diving - potápanie v odpadkoch. Mnohým mladým ľuďom ide skôr o ochranu životného prostredia a chcú zužitkovať potraviny.

Naše hypermarkety však majú mnohokrát zamknuté odpadky, a tak cesta k nákupu zadarmo, býva zhubná. No neoficiálne mnohé dajú ľuďom bez peňazí šancu. Jedinou zásadou je, aby nerobili neporiadok. 

Téme sa venuje reportér Laco Ďurkovič. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy