Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Deložovali neplatičov. Tri rodiny dlhovali 21 000
Zdielať na

Deložovali neplatičov. Tri rodiny dlhovali 21 000

V Prešove opäť deložovali neplatičov z mestských nájomných bytov. Tri rodiny dlhujú na nájomnom dohromady viac ako 21 000 eur. Byty boli zamrežované, aby sa do nich nemohli vrátiť. Ak ich nájdu na ulici s deťmi, tie im budú odobraté a skončia v detskom domove.

Rodiny byty opustili už skôr

Deložovanie prebehlo v pokoji - pretože skôr ako ich vysťahovali, sami odišli. Po problematickej lokalite v Starej tehelni sa mesto začalo riešiť aj lokalitu Pod hrádkom v mestskej časti Solivar. Týkalo sa to troch rodín, respektíve troch bytov. Na každom jednom z nich eviduje mesto viac ako 7-tisícový dlh.

Po bytoch, ktoré rodiny zdevastovali, ostala len špina a odpadky. Podľa prešovského primátora budú byty zamrežované, aby sa do nich neplatiči nemohli vrátiť. Odišli totiž bez bytovej náhrady.

Namiesto bytov parkovisko

V prípade, že ich nájdu na ulici s deťmi, tie budú sociálnymi pracovníkmi umiestnené v detskom domove. Podľa zástupcov radnice to nie je definitívny koniec boja s neplatičmi. Rovnaký osud čaká aj ostatných. V tejto lokalite z 36 rodín platia za byty len dve. Tie budú presťahované, byty zbúrajú a mieste postavia parkovisko pre neďaleký cintorín.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy