Jasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Desiatky rodín bez plynu a vody! Pre troch neplatičov...
Zdielať na

Desiatky rodín bez plynu a vody! Pre troch neplatičov...

V Zlatne pri Poltári sme stretli poriadne nahnevaných ľudí! Rozčúlilo ich to, že im plynári vypli kúrenie pre nezaplatenú faktúru. Tú však nezaplatila správkyňa budovy, lebo na to vraj zabudla. A naviac - údajne má problémy s neplatičmi. Tí sú však iba traja. Bez plynu ale zostali všetci.

Použili ohrievače, no zhorelo vedenie!

17 rodín poctivo platí v bytovke za plyn. No aj napriek tomu si doma zakúriť nemôžu a ostávajú aj bez teplej vody. Prečo? Pre troch neplatičov. Nikto ich však o tom neinformoval. Údajne plynári jednoducho prišli, otočili kohútikom a bolo. "V bytoch začína byť chladno..." "Mrzneme tam už druhý deň," sťažujú sa poctiví platiči.

Bytovku obývajú aj starší chorí ľudia, o ktorých sa treba starať. Ľudia museli zo skríň vytiahnuť ohrievače - no elektrické vedenie nezvládlo záťaž a začalo horieť! "To je 45-ročná elektrika, v ktorej sú hliníkové káble," informoval domovník Slavomír.

Správkyňa priznala chybu

Hovorili sme aj so správkyňou budovy. Tá priznala, že urobila chybu. Uhradila vraj len časť faktúry plynárov a tak vznikla dlžoba. Situácia by bola podľa nej lepšia, keby nemala dlžníkov. "Správca zodpovedá len do výšky prijatých platieb. V prípade, ak majú zriadený fond, môže použiť peniaze odtiaľ," tvrdí advokát.

Keďže je v dome 17 platičov a 3 neplatiči, je zrejmé, že asi pochybil správca budovy. Ak všetko dobre dopadne, budú mať obyvatelia čoskoro opäť teplo v bytoch...

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy