Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Stop komárom! Neznášajú vietor a chlad
Zdielať na

Stop komárom! Neznášajú vietor a chlad

BRATISLAVA / V podnikoch, či na záhradách okrem dobrého jedla a pitia v posledných dňoch nechýbajú na stoloch ani repelenty. Otravné komáre nám v posledných dňoch poriadne pijú krv. A čo je najhrošie, komárov neubúda ani na miestach, kde už sa postreky robili...

Až tak chladno na vyhubenie nie je

Začiatkom týždňa sa ochladilo, a to znamená, že si od otravných komárov aspoň na chvíľu oddýchneme. Bohužiaľ až také chladné počasie, aby to komáre vyhubilo, nebude.

"Vietor ich práveže zaveje aj tam, kde to postriekané už bolo...," informuje majiteľ spoločnosti na likvidáciu komárov Dr. Zdeno Jaško. A ak to s týmto kalamitným počtom komárov pôjde takto ďalej, bude sa musieť s postrekmi pokračovať ďalej.

Najúčinnejší je letecký postrek

"Je možné, že sa bude musieť pokračovať aj inde...Aj pozemne aj letecké kombinované," dodáva Jaško. Aj v pondelok sa malo s postrekmi pokračovať v okolí Petržalky, no kvôli silnému vetru sa to prerušilo. Pokračovať sa bude hneď ako sa vyčasí. Pozemné postreky ale na tieto komáre nestačia.

Najúčinnejší je práve letecký postrek, no ten môže ohroziť živočíchy žijúce vo vode, čomu by sa z lietadla nedalo dobre predísť. "Ak sa bude musieť striekať celá Bratislava, tak sa bude striekať letecky a ak to robí kvalitná firma, presnosť zasiahnutia územia je na 2 metre," pokračuje Jaško.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

aaaai.org

Súvisiace články