Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nevesta na úteku? Aj proti tomu sa dá poistiť
Zdielať na

Nevesta na úteku? Aj proti tomu sa dá poistiť

BRATISLAVA / Zvyčajne až niekoľko tisíc eur dnes zaplatíte za to, aby ste mali peknú svadbu. Je to skrátka poriadne drahý špás, ale človek si povie - veď je to len raz za život... A tak sú niektorí ľudia ochotní siahnuť hlbšie do vrecka, iní zase aj roky šetriť. V zahraničí sa preto vo veľkom rozbehlo poisťovanie svadieb. Napríklad pre prípad, že na ňu ženích zabudne.

Poistiť sa dá už takmer všetko

Nevesta čaká pred kostolom a ženích neprichádza a neprichádza. Takýto prípad sa už stal aj u nás na Slovensku. No nájdu sa aj rodiny, ktoré zrušili veselicu pre smrť blízkeho príbuzného alebo pre vážnu chorobu. Aj pre tieto prípady začali zahraničné poisťovne ponúkať svadobné poistenie. Ak sa obrad neuskutoční, poškodená strana dostane odškodné. "Takýto produkt funguje v Európe napríklad vo Veľkej Británii, ale hitom je v USA, kde svadba môže stáť aj 20 000 dolárov," povedal hovorca poisťovne Gabriel Tóth.

Kuriózne prípady aj na Slovensku

Aj na Slovensku stojí svadba pekných pár tisíc a na matrike sme sa dozvedeli, že poistenie by sa veru niektorým zišlo. Spomínajú si napríklad na nevestu, ktorá čakala aj so svojou polovicou rodiny na snúbenca hneď dvakrát! Až keď sa druhý raz pred sobášnou sienou neukázal, začala nevesta pátrať. "Nevesta už bola dosť nahnevaná, tak išla za jeho maminkou a tá jej oznámila, že asi sa nezoberú, nakoľko pán je už ženatý," prezradila tento netradičný prípad Michaela Platznerová, hovorkyňa MS Petržalka.

Je to prejav nedôvery?

A kuriózny bol aj prípad snúbencov, ktorí sa síce na obrad dostavili, ale ho nestihli. "Nevesta začala rodiť, vraj sa potom aj zobrali, ale už s dieťaťom." Naše poisťovne tvrdia, že dopyt po poistkách svadieb u nás zatiaľ nie je, a tak ich nerobia. "Každopádne vieme takýto produkt pripraviť a v prípade veľkej svadby vieme takýto produkt sprostredkovať."

"Ja by som si to poistiť nedala, ani by som veľkú svadbu nerobila. Buď to vyjde alebo to nevyjde to je lotéria. Mala by tam byť tá istota v tej svadbe. Nech sa neberú, keď to chcú takto poisťovať," - takýto názor mali nami oslovení ľudia.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články