Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Ako ženy vidia svoju krásu? Experiment ukázal...
Zdielať na

Ako ženy vidia svoju krásu? Experiment ukázal...

SVET / Najhorším kritikom vlastnej krásy sú si ženy samotné. Podľa mnohých prieskumov v skutočnosti len neuveriteľných 4% všetkých žien vidí samých seba krásnych. Práve výrobcovia kozmetickej značky Dove sa rozhodli vytvoriť sociálny experiment, ktorý ukázal, ako vidí žena samu seba a ako ju vidí okolie. Na pomoc si priviedli forenzného maliara...

Dva portréty vedľa seba

Gil Zamora pracoval dlhé roky pre FBI. Podľa popisu svedkov kreslil portréty potenciálnych zločincov. Tentokrát za jeho chrbát posadili vybrané ženy a bez toho, aby sa na ne pozrel, ich podľa vlastného popisu kreslil. Následne tie isté ženy popísali ľudia, ktorí sa s nimi v ten deň zoznámili.

Forenzný maliar Gil tieto dva portréty vystavil vedľa seba a ukázal ich samotným ženám. Asi vás neprekvapí, že zatiaľ čo jeden portrét obsahoval väčšiu bradu, vyššie čelo, škaredé ústa, príliš mastné vlasy, druhý - popis cudzích ľudí, zachytával žiariace oči, plné smejúce sa ústa, krásne klenuté čelo a tak ďalej.

Ženy sú krajšie, než si myslia

Tento spot od značky Dove len má ukázať jednu veľmi dôležitú vec. A to je aj heslo kampane. Ženy sú totiž oveľa krajšie, než si v skutočnosti myslia. A hoci by sa vám mohlo zdať, že toto je takmer nepísané pravda, veľa žien si ju aj tak neuvedomuje.

Mnoho z nich po tomto experimente priznáva, že sebahodnotenie žien je skutočne príliš kritické. A najmä pod vplyvom všetkých reklám a prezentácie krásy v médiách... Viac k portrétom a kampani si prečítajte TU!

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články