Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Z doktorky je zrazu lekárka. Nemá nárok na titul
Zdielať na

Z doktorky je zrazu lekárka. Nemá nárok na titul

BRATISLAVA / Zo dňa na deň Lekárska komora odobrala titul MUDr. primárke, ktorá pracuje v jednej z bratislavských nemocníc. A dôvod prekvapil nielen ju! Po dvadsiatich rokoch praxe na Slovensku totiž úradníkom zrazu chýba doklad o udelení titulu.

Medzi krajinami platila dohoda

"Slovenská lekárska komora mi poslala list, kde mi oznámili, že mi odoberajú titul MUDr. a dali mi titul lekár," hovorí doktorka. Dnes už oficiálne bývalá doktorka Dimová je primárkou radiologického oddelenia.   napriek tomu, že medicínu vyštudovala v Bulharsku, 20 rokov bola v tom, že môže používať titul MUDr, ktorý jej na Slovensku uznali v roku 1991.

"Chýba im nostrifikačná doložka," pokračuje. Teda rozhodnutie o udelení titulu. Doktorka Dimová však tvrdí, že v čase, keď na Slovensko prišla, platila medzi krajinami vzájomná dohoda o uznávaní diplomov a titulov a všetky doklady vtedy predložila ministerstvu.

Týkalo sa to iba akademický titulov

"Ja teraz neviem či ten titul môžem používať či môžem vykonávať prax," dodáva. "Komora  to urobila  na základe vyhlášky ministerstva zdravotníctva z roku 2007," hovorí prezident SLK Marián Kollár. "Bolo to v roku 2008, ale týkalo sa to iba akademických titulov," pokračuje hovorkyňa MZ SR Zuzana Čižmáriková.

Teda titulov za menom a nie pred ním. Čo sa doktorky Dimovej netýka. Keďže doktorke chýba doklad  o udelení titulu, naozaj nemôže na Slovesku používať titul MUDr., ale iba lekár.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články