Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Škoricové šialenstvo detí. Mnohé skončia v nemocnici!
Zdielať na

Škoricové šialenstvo detí. Mnohé skončia v nemocnici!

AMERIKA / Sociálnu sieť YouTube denne zaplavujú stovky videí, v ktorých americkí “teenageri" prehĺtajú škoricu bez zapitia vody. Takzvaná škoricová výzva zlákala státisíce Američanov. Tento pre ľudský organizmus veľmi nebezpečný druh zábavy si už vyžiadal stovky hospitalizovaných. Lekári vyzývajú mládež, aby prestala takéto videá nahrávať.

Na začiatku sranda...

Americká mládež sa len predbieha v tom, kto dokáže prehltnúť polievkovú lyžicu pomletej škorice a vydržať 60 sekúnd bez zapitia vody! Takéto videá zaplavujú internet už od roku 2011. A stále ich pribúda. Vyskúšalo si to tak viac než 750 000 Američanov.

Nasleduje však pľúcny kolaps

Mnoho z detí však po nakrútení videa skončí v nemocnici na pohotovosti. Len v minulom roku záchranári ratovali vyše 200 detí, ktoré sa dusili aromatickým korením. "Deti nám telefonujú na pohotovosť, lebo majú problém s dýchaním. Problém je, že korenie prehĺtajú bez vody ako púder a snažia sa ho stráviť, čo spôsobuje pľúcny kolaps," hovorí aj lekárka z Los Angeles Diana Lithgow.

Lekári, rodičia a dokonca ľudia, ktorí škoricovou výzvou prešli, teraz prosia ostatných, aby to neskúšali a prestali s nakrúcaním videí. "Mám veľa kamošov v škole, čo to urobili. Na začiatku je to sranda, ale potom to bolí," komentuje jedna Američanka. Podľa odborníkov je však len otázkou času, kedy video so škoricou niekoho pripraví o život.

Téme sa venuje reportér Maroš Kočan. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy