Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Lekári sa búria. Nový zákon ich posiela za mreže
Zdielať na

Lekári sa búria. Nový zákon ich posiela za mreže

BRATISLAVA / Nový vládny návrh o trestnoprávnych dôsledkoch, či odňatia slobody pre tých lekárov, ktorí hromadnými výpoveďami či nenastúpením do práce ohrozia pacientov - vyvolal v lekárskej obci okamžitú reakciu. Prezident komory lekárov Marian Kolár vyhlásil, že tento zákon nesmie ísť do Národnej rady, je nezmyselný a oni urobia všetko preto, aby ihneď legislatívny proces zastavili.

Lekári za mrežami?

V prípade opätovnej krízy majú byť pacienti chránení a lekári v prípade štrajku, ktorý môže pacientov ohroziť, zase trestaní. Dokonca by im hroziť mal pobyt za mrežami. Presne takýto je návrh novely Trestného zákona poslanca parlamentu za Smer-SD Jozefa Valockého.

Návrh treba stiahnuť!

A práve proti nemu sa zdvihla vlna nevôle z radov lekárov. Podľa Slovenskej lekárskej komory totiž kriminalizácia zdravotníckych pracovníkov problémy v zdravotníctve nevyrieši. Rovnako nechápu, prečo v čase mieru v lekárskom prostredí prichádza zrazu takéto legislatívne opatrenie. Schválením návrhu by totiž poslanci dosiahli opak.

Preto lekári žiadajú prezidenta Slovenskej republiky, ministerstvo zdravotníctva a spravodlivosti a rovnako aj predsedu Národnej rady SR, aby tento vládny návrh stiahli. Inak sa vraj budú brániť. A to slovenskou aj európskou súdnou cestou...

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Operácia pacienta, prác chirurga

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy