Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
VIDEO. Táto sliepka zniesla obrovské vajce. Vnútri boli ďalšie...
Zdielať na

VIDEO. Táto sliepka zniesla obrovské vajce. Vnútri boli ďalšie...

ČÍNSKA PROVINCIA GUIZHOU / Najväčšie vajce na svete? Možno, výnimočné však je na vajíčku, ktoré zniesla istá sliepočka v dedinke čínskej provincie Guizhou, to, že sa v ňom nachádzali dve žĺtka a ďalšie celé vajce! Pozrite sa...

Vajce vnútri vajca

"Mám viac ako 80 rokov teraz, no nikdy v živote som také vajce nevidela," popísala babička Yang, majiteľka sliepočku znesené vajce. Vážilo totiž okolo 230 gramov a v sebe malo okrem dvoch žĺtkov ďalšie sformované vajce.

Nie je to pritom prvýkrát, čo sliepka pani Yang zniesla veľké vajce. Podľa portálu csmonitor.com za posledné tri týždne podľa majiteľky zniesla 5 nadpriemerne veľkých vajec. Možno je to aj následkom diéty, ktorú sliepočka dodržiava - miesto zrna totiž dostáva ryžu. Veľmi si ju obľúbila.

Najmenšie a najväčšie vajce sveta

Ide však o najväčšie vajce na svete? Guinnessova kniha rekordov takúto kategóriu vytvorila len nedávno - v roku 2011. Kvôli sliepke z amerického Arkansasu. Podľa CNN zniesla vajce vážiace 153 gramov a merajúce 8,89 cm. Vajce však o rok zatienilo iné z americkej Kolumbie. Vážilo 243 gramov, čo je viac ako tohtoročné čínske.

Rekord pre najmenšie vajíčko drží sliepočka v Západnej Virgínii z roku 2011. Veľkosť tohto vajíčka bolo 1,9cm a vážilo 2,835 gramov.

Máte zaujímavé video. Pošlite ho sem. Ďakujeme!

Milé aj šokujúce. Tu sú najlepšie amatérske kúsky všetkých čias...

ntd.tv

Súvisiace články