Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Veľký zadok je trendy. Na Slovensku ním však neočaríte...
Zdielať na

Veľký zadok je trendy. Na Slovensku ním však neočaríte...

BRATISLAVA / Nielen móda sa neustále mení, mení sa aj ideál ženskej krásy. Na kosť vychudnuté ženy už nie sú, ako sa vraví IN. Teraz platí, čím oblejšie, tým lepšie. Ženy, ktorým príroda krivky nedopriala, to riešia všelijako. Napríklad vypchávkami v podprsenkách či v nohavičkách. Niektoré dokonca sú pre zadok ako má Jennifer Lopez ochotné ľahnúť si pod nôž.

Nový trend vo svete. Ženy túžia po veľkých zadkoch. A čím väčší, tým lepší. Najmä v krajinách Južnej Ameriky dosiahol tento boom obrovské rozmery.

Tu zo stehien do zadku

Možností, ako si zväčšiť zadok je hneď niekoľko. "Sa vlastne použije tuk, ktorý sa odsaje dajme tomu zo stehien, brucha a aplikuje sa tak, aby sa trošku vyplnil, prípadne sa dajú použiť silikónové implantáty, ktoré sa aplikujú pred sval a ten sa tak zaokrúhli," uviedla Alexandra Novotná z kliniky plastickej chirurgie.

U nás sú tieto zákroky samozrejme tiež dostupné, no kliniky plastickej chirurgie sa s požiadavkou na zväčšenie sedacích partií žien stretávajú iba zriedka. "Skôr je požiadavka zadok zmenšiť," dodáva Novotná. "Celková forma zadku je daná panvou, alebo kostrou ako takou," uviedla osobná trénerka Lucia Medeková.

Na Slovensku tento trend neplatí

Nie každej žene však príroda nadelila pekný, pevný a okrúhly zadoček a tak aj u nás dámy hľadajú spôsoby, ako si postavu vylepšiť. Napríklad aj špeciálnymi vypchatými nohavičkami. "V zásade ten trend v Európe a špeciálne na Slovensku je taký, že ženy sú spokojné, keď ten zadok je čím menší," dodáva Novotná.

Američanky naopak najnovšie vyznávajú teóriu, že iba veľký zadok dokáže očariť. Príkladom sú im aj speváčky Jenifer Lopez či Beyoncé, ktoré svoje pozadie rady vystavujú na obdiv. Po doslova gigantickom zadku netúži hádam žiadna Slovenka, no na peknom pozadí záleží takmer každej. Najpríjemnejšou cestou, ako to dosiahnuť je cvičenie. "Keď budeš cvičiť ten sval, tak on sa svojim spôsobom prispôsobí, vytvaruje.. a ten efekt je väčšinou dobrý," dodáva Medeková.



Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články