Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kvalitný sex? Zabudnite na televízor a sedačku, ničí spermie
Zdielať na

Kvalitný sex? Zabudnite na televízor a sedačku, ničí spermie

Zlú správu pre televíznych maniakov majú americkí vedci. Tí zistili, že muži, ktorí strávia pred televíziou 20 a viac hodín týždenne, majú približne o polovicu menej spermií, ako tí, ktorí pred televízorom nesedia vôbec alebo len veľmi málo, píše agentúra AFP.

Leňošenie spermiám neprospieva

Výsledky tejto štúdie boli zverejnené v časopise British Journal of Sports Medicine. 189 mužov vo veku od 18 do 22 rokov muselo povedať, koľko času trávia pred televízorom, ako často cvičia a čo obvykle jedia. Nakoniec skúmali aj ich spermie.

Muži, ktorí sledovali televíziu týždenne 20 hodín a viac, mali až o 44 percent menej spermií, ako tí, čo ju nesledovali vôbec alebo len veľmi málo.

Športujte - to naozaj pomáha

Ďalším zásadným faktorom bolo cvičenie. Muži, ktorí 15 a viac hodín týždenne prevádzkovali "primeranú až intenzívnu telesnú aktivitu", mali o 73 percent viac spermií, ako tí, ktorí cvičili menej ako 5 hodín týždenne. Treba však povedať, že žiaden z mužov nemal taký nízky počet spermií, žeby nedokázal počať dieťa.

V minulosti sa neplodnosť pripisovala skôr ženám. Časy sa ale zmenili, muži nežnejšie pohlavie dobehli, a to paradoxne pre pomalé spermie. Ale máme tu umelé oplodnenie, ktoré dokáže sen o bábätku premeniť na skutočnosť.VIAC VO VIDEU!

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.  

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články