Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Rodičia, výber základnej školy pre vaše dieťa je veľká zodpovednosť!
Zdielať na

Rodičia, výber základnej školy pre vaše dieťa je veľká zodpovednosť!

Rozhodnúť sa, akú školu bude navštevovať v budúcnosti vaše dieťa, nie je vôbec ľahké. Najbližších deväť rokov totiž môže veľmi vážne ovplyvniť budúcnosť vášho syna či dcéry. Preto to nenechajte na poslednú chvíľu a hlavne si dobre premyslite, podľa čoho budete školu vyberať.

Dôležité priority

Možností je viac. Každý rodič má iné priority. Často výsledok rozhodovania závisí napríklad od toho, ako ďaleko je škola od bydliska dieťaťa. Nezriedka rozhodnú rodičia na základe rád od iných rodičov. V neposlednom rade je aj finančná otázka.

Navštívte školy

Pre niekoho je dôležité zariadenie školy. To si môžete pozrieť na vlastné oči. Takisto sa dá zistiť priamo v škole alebo na jej webovej stránke, aké kurzy a krúžky ponúka. Jednou z možností je navštíviť  riaditeľku na krátku konzultáciu. Informácie o jednotlivých školách by ste však mali absolvovať bez prítomnosti dieťaťa, aby ste ho množstvom škôl nezmiatli.

Sledujte monitoring

Rodičia by mali v každom prípade využiť stretnutie s učiteľmi pred zápisom, aby získali základné informácie o konkrétnej škole. V prípade, že chcú sledovať situáciu celoplošne a chcú ušetriť čas, majú možnosť prezrieť si internetovú stránku Národného ústavu certifikovaných meraní vzdelávania a tak si ľahko urobiť prehľad o kvalitách jednotlivých škôl. Dozviete sa aké výsledky dosiahli napríklad žiaci z matematiky, slovenčiny a literatúry na  školách a koľko bodov v monitoringu získali.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články