Oblačno
18°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Päť povolaní, v ktorých zažijete najviac stresu
Zdielať na

Päť povolaní, v ktorých zažijete najviac stresu

Stres, stres, stres. Kto ho dnes nepozná, skoro ako keby ani nebol. Najviac ho zažívame asi v práci. Niektoré povolania sú na psychiku obzvlášť náročné. Americký prieskum predstavil päť povolaní, v ktorých je stres a nátlak každodennou rutinou. Prečítajte si, ktoré to sú.

Pozor na zdravie

V dnešnej dobe je práca vzácnosťou, no aj tá nás môže za istých okolností pripraviť o zdravie. Jedným z najčastejších dôvodov, prečo je tomu tak, je prítomnosť stresu. Sme individuálni, no u mnohých vie krátkodobý nátlak zvýšiť pracovnú aktivitu. Dlhodobý je však pre naše zdravie nebezpečný. Vplýva najmä na srdcovo-cievne ochorenia, rakovinu či chrípku.

Pätica najohrozenejších

Napriek tomu, že nátlak zažíva každý, kto nesie zodpovednosť, najohrozenejší sú z tohto hľadiska podľa prieskumu vojaci a v tesnom závese za nimi vojenskí generáli. Tretie miesto tohto rebríčka patrí hasičom, ktorých práca je naozaj nebezpečná. Za životy iných zodpovedá aj pilot lietadla. Ľudia na palube lietadla sa na neho spoliehajú, že dokáže operatívne reagovať na novovzniknuté nepriaznivé podmienky. Posledným piatym je pracovník reklamnej agentúry.  

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články