Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Miro (19) a Nikola (19). Za sex na verejnosti vyšší trest, ako za zabitie!
Zdielať na

Miro (19) a Nikola (19). Za sex na verejnosti vyšší trest, ako za zabitie!

Keď sa dvaja majú radi, nezáleží na ... mieste, kde svojej láske popustia opraty. Najmä ak majú v krvi okrem vášne aj nejaké to promile. No a presne toto sa stalo mladému páriku, ktorý sa chcel venovať telesným radovánkam opretý priamo o Úrad vlády Slovenskej republiky. Ono by to možno bolo úsmevné, no páriku za opieranie sa o ctihodný úrad hrozí aj väzenie.

Mali ísť do lesa

Niekde medzi záhradou Prezidentského paláca a Úradom vlády SR sa v sobotu nadránom oddávali telesnej rozkoši 19-roční Miroslav a Nikola. Možno ani netušili, že za to môžu dostať tri roky basy. Mali ale smolu, pretože ich bujaré divošstvo si všimla okoloidúca hliadka.

"Mohli si na sex nájsť lepšie miesto, napríklad ísť do lesa, ak nemajú možnosť milovať sa niekde v byte" cituje denník Nový Čas obyvateľku neďalekého domu, ktorý informáciu priniesol ako prvý.

Tomu, čo robili, sa v policajnej reči vraví prečin výtržníctva formou spolupáchateľstva. "Poverený policajt obvinil dve osoby z prečinu výtržníctva. V tomto prípade im hrozí trest odňatia slobody až na tri roky. Osoby boli pod vplyvom alkoholu," tvrdí František Peczár, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Zabitie dieťaťa? 1 rok!

Zákon je nekompromisný. Za milovanie sa na verejnosti hrozia až tri roky basy! Pritom veľmi často vyviaznu bez trestu, prípadne s podmienkou, ľudia, ktorých počínanie spôsobilo oveľa vážnejšie následky, napríklad smrť.

Neplnoletá matka dieťaťa, ktoré porodila potajomky a zabila ho vyhodením z okna, tiež dostala nižší trest, než aký hrozí za nočné milovanie. "Dvanásť mesiacov s dvojročnou podmienkou," konštatuje Ivan Vozár z Krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici.

Ako v socializme...

"Skutočne to asi nie je prípad, ktorý by ohrozoval mravnosť, bezpečnosť,  či morálku spoločnosti alebo nejakej skupiny," poznamenáva sociologička Silvia Porubänová. Podľa nej je aj samotný pojem verejné pohoršenie hmlistý.

"Súvisí to aj s novou spoločenskou realitou. Pripadá mi to, ako rezíduum socialistických zákonov. Určite je na mieste porovnanie s takými činmi, ktoré ohrozujú nie mravnosť, ale život, bezpečie ostatných spoluobčanov, najmä násilné trestné činy, či už znásilnenie, vraždy a podobne," dodáva Silvia Porubänová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články