Oblačno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Je vám smutno? Môže za to počasie
Zdielať na

Je vám smutno? Môže za to počasie

Pozná to asi úplne každý. Je vám smutno, nechce sa vám pracovať, nič vás nebaví, každý je bez farby, chuti a zápachu. Bolí vás celé telo, ste unavení, no nemôžete spať. Stále sa pýtate, čo sa vlastne stalo, dokedy to bude trvať a či to niekedy skončí. Na otázku prečo však v sebe nenachádzate odpoveď. My ju však máme...

Je to malá diagnóza

Nemajte strach, zažívate totiž sezónnu zimnú depresiu. Napriek tomu, že to znie hrozivo, dobrá správa je, že ak problém pomenujete, máte obrovskú šancu ho vyriešiť. Za všetkým je totiž škaredé počasie.

Tohtoročné dlhé leto je už za nami. Dni sa pomaly skracujú a počasie si robí čo chce. Tieto faktory vplývajú nielen na naše telo, ale najmä na psychiku.

Skracovanie dní a nedostatok svetla sa prejavuje smutnou náladou, nechuťou pracovať, nedostatkom nápadov, poruchami koncentrácie, bolesťami hlavy, či desivými snami.

Je na to liek

Je na to však liek. Depresii zabránite tak, že sa raz za čas vyberiete počas dňa na vzduch, ideálne do prírody, stretnete sa s priateľmi, alebo si pustíte dobrú hudbu. Nevešajte hlavu, je totiž pred nami babie leto. Tak do toho, hlavu hore a úsmev – tak je predsa všetko krajšie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Flickr

Súvisiace články