Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Svadba vysoko v Tatrách? Nádherný sen, no problémy s matrikárom
Zdielať na

Svadba vysoko v Tatrách? Nádherný sen, no problémy s matrikárom

Spoločné ÁNO si už zaľúbenci povedali všelijako - vo veľkých svadobných šatách, v bikinkách, v kostole či na pláži, vo vzduchu aj na zemi. Prekrásny je tiež netradičný sobáš na tatranských štítoch. Lenže na takom Gerlachu sa obrúčky tak skoro vymieňať nebudú. Prečo?

Sobáš vysoko na Gerlachovskom štíte

Aj keď je o tradičné sobáše vo Vysokých Tatrách obrovský záujem, nájdu sa aj zaľúbenci, ktorí sú pre spoločné "áno" ochotní urobiť čokoľvek. Sobáše na Lomničáku, na jazere na Štrbskom plese, pri Popradskom plese alebo rovno na Zamkovského chate sú už bežné. Turisti snúbenci chcú však ísť čoraz vyššie a vyššie.

Obľúbení sa čoraz viac stáva práve Gerlach a Kriváň. Nuž a ak by sa takáto svadba konala, nevesta by musela vyzerať pomaly ako horolezkyňa. Šliapať za spoločnou budúcnosťou na štíty  sa v inom oblečení ani nedá. Tak napríklad na taký Gerlachovský štít by to bolo minimálne 8 hodín.

Matrikárka odmieta šplhať na vrchol

Tatranská matrikárska si ale myslí, že ľudia už vymýšľajú poriadne bláznovstvá. "To nepripadá do úvahy sa tam sobášiť. Sú také požiadavky, ale striktne tieto požiadavky odmietame," potvrdila matrikárka Eva Petrenková. "Určite je tam aj riziko úrazu."

So snúbencami by sa totiž na štíty museli štverať ešte minimálne dvaja ľudia. No hoci matrikárka o tom nechce ani len počuť, sobášiaca poslankyňa v tom až taký veľký problém nevidí....

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články