Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zvieratká sa spojili! Vykopali si tunel a ušli zo zoo...
Zdielať na

Zvieratká sa spojili! Vykopali si tunel a ušli zo zoo...

Kuriózny útek sa podaril Skippymu, Jackovi a Mickovi, trojici klokanov. Plány zrejme spriadali dlho - na pomoc si totiž prizvali aj líšku a prasatá. Ako píše britský denník The Daily Telegraph, incident sa odohral neďaleko Frankfurtu nad Mohanom.

Pomáhala líška aj prasiatka

Tak za takýto útek by sa nehanbil ani lev Alex, zebra Marty, hrošica Glória a žirafa Melman zo známeho animovaného filmu Madagaskar. Klokany totiž neodradilo ani to, že od civilizácie ich delili dva ploty.

"Prvý plot zdolali za pomoci líšky," povedal denníku The Daily Telegraph zástupca riaditeľa zoo Michael Hoffmann. Jeden z klokanov však uviazol v diere vo svojom výbehu. 

Utiekli dvaja, 1 je na slobode

Ďalším dvom klokanom sa ujsť podarilo. Vďaka prasiatkam. "Než veterinári stačili útek zaznamenať, podarilo sa prasatám vyryť taký hlboký otvor, že cez neho obaja klokany utiekli," tvrdí Hoffmann.

Napokon veterinári chytili len jedného z nich, druhý pobehuje stále po okolí. "Je veľmi milý, vôbec nie je nebezpečný," upokojil verejnosť zástupca zoo. Na úteku by sa mohol živiť trávou či ovocím zo stromov. A hoci niekoľko ľudí povedalo, že klokana zahliadli, konkrétnejšia stopa veterinárom stále chýba.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články