Polojasno
15°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Najobľúbenejšie detské mená? Jakub a Sofia
Zdielať na

Najobľúbenejšie detské mená? Jakub a Sofia

Teraz tu máme inšpiráciu pre rodičov, ktorí čakajú prírastok do rodiny. Ministerstvo vnútra zverejnilo rebríčky najpopulárnejších mien. Kraľujú im Jakub a Sofia, no vieme aj čosi navyše. Aké kuriozitky okrem toho zapisovali matrikári?

Zdá sa, že časom Zuziek a Jankov už odzvonilo.  Rebríčky top 10-tich najobľúbenejších mien na Slovensku, ukázali, že rodičia pre svojich potomkov hľadajú iné mená.

Samuel, Lukáš, Nina, Ema...

Ako ukazujú štatistiky, na Slovensku máme po novom veľa Samuelov, Lukášov a Michalov. Dievčatá dostávajú mená ako Natália, Viktória či Nela. Stále populárne sú Nina a Ema, ktoré kraľovali rebríčkom v minulých rokoch.

Dexter, Armani, Rosalinda, Shakira...

V registri obyvateľov sa však objavili aj slávne mená, ktoré rodičia pochytili najskôr z televíznych seriálov. Ak ste sledovali slávne Beverly Hills, mená Brenda a Dylen si spájate s hlavnými hrdinami.

Kuriózne mužské krstné mená zastúpili aj Lionel, Dexter, Armani alebo Charlie. Medzi dievčenskými sa našli Letícia, Fatima, Rosalinda, alebo Shakira.

Ako ich vysloviť?

No a rebríček najzaujímavejších mien vedú krstné mená Yu, Inti, Rory, Lev, Nur, Srur alebo Xu. Verte či neverte, toto som si nevymysleli.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články