Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ach, tie otravné holuby! Takto sa ich zbavíte...
Zdielať na

Ach, tie otravné holuby! Takto sa ich zbavíte...

Buchot, oháňanie sa metlou, sem tam aj nejaká streľba zo vzduchovky, dokonca odsťahovanie sa z prenajatého bytu inam - aj také sú príbehy našich divákov, keď sa jedná o holuby. Nikto ich na návštevu nepozval a oni aj tak prídu. Zbaviť sa ich nie je vôbec ľahké...

Neodbytné holuby trápia viacerých obyvateľov a mnohí sú už zúfalí z nekonečného čistenia trusu, ktorí títo nevítaní návštevníci po sebe zanechávajú najmä na balkónoch a oknách.

Nedovoľte im zahniezdiť sa

Preto by mali majitelia bytov, ktorí sa zdržiavajú dlhodobo mimo Bratislavy, cez správcu, či nejakého príbuzného zabezpečiť kontrolu, či sa im napríklad nezahniezdili holuby na balkóne.

Pozor na choroby

Holuby sú vážny problém. Nikdy neviete napríklad to, či holub nie je nakazený. Ďalší problém, trus z parapety či zábradlia dáte po týždni dole horko ťažko. Nuž a to v akom stave sa nachádza váš balkón, je len a len vaša zodpovednosť.

Existujú rôzne spôsoby plašenia, ľudia môžu využívať rušičky, plašiče, napríklad v Českej metropole využívajú aj dravé vtáky.

Ľudia používajú rôzne fígľe. Makety vtákov od výmyslu sveta ostnaté drôty na spodkoch balkónov či klasické farebné nastrihané prúžky známe najmä z bazárov aút. Tie mimochodom slúžia práve na to, aby zamestnanci autobazárov neboli otrokmi umývania vtáčieho trusu z karosérií áut.

Nekŕmte ich!

Ďalším trikom je holubov nekŕmiť. Podľa zákona je to dokonca zakázané a pokutovať Vás môžu do výšky 33 EUR. Susedná Viedeň má holuby pod kontrolou aj inak. Postavili holubníky, kde kontrolujú ich zdravotný stav a aby sa nestihli premnožiť,odoberú im vajíčka. Iné formy sú protizákonné.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články